Ieder kind is anders, dus iedere aanpak is anders. Ik bekijk per situatie welke mix van werkwijzen het beste past om je kind in balans te brengen.

Neuro Emotionele Integratie (NEI)
NEI
Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een efficiënte methode waarmee je snel, eenvoudig en doeltreffend emotionele blokkades kunt opsporen en weghalen. Deze blokkades zijn vaak de oorzaak van emotionele en fysieke klachten. Ik ben niet van ‘het graven’ of herbeleven van vervelende ervaringen uit het verleden. Deze kunnen kort de revue passeren, maar worden direct daarna weer losgelaten.

 

Massage
Voetreflexmassage
Voetreflexmassage is een eenvoudige en effectieve therapie. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiebanen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden. Door reflexpunten op de voeten te masseren worden afvalstoffen beter afgevoerd en voedingsstoffen beter aangevoerd. Energie gaat weer stromen, emoties worden verwerkt en spanningen worden losgelaten. Om de werking van de massage te versterken combineer ik deze met aromatherapie.
Kindermassage
Masseren zorgt ervoor dat het immuunsysteem versterkt, stress afneemt, emoties worden losgelaten en afgevoerd en er diepe ontspanning optreedt. Hierdoor ontstaat een natuurlijk herstel van de energiebalans. Kindermassage bestaat uit een massage van het hoofd, de buik en/of de voeten (afhankelijk van wat je kind prettig vindt). Om de werking van de massage te verdiepen combineer ik deze met aromatherapie.
Holistic Pulsing
Bij Holistic Pulsing laat ik het lichaam zachtjes wiegen en schommelen als de golven van de zee. Kinderen worden zich weer bewust van hun lichaam en leren deze weer voelen. Ik zie waar de beweging stagneert. Deze stagnatie behandel ik meteen tijdens het pulsen en blokkades worden opgeruimd. Holistic Pulsing heeft een grote dieptewerking en kan bij zowel fysieke klachten als bij emotionele problemen zeer effectief zijn.

 

Energetische methoden
Reiki, Quantum Healing, Quantum Touch
Met behulp van energie behandel ik fysieke, emotionele en geestelijke klachten. Ik creëer een hoog trillingsveld rondom een zere plek, een vol hoofd of het lichaam in het algemeen. Op natuurlijke wijze neemt het lichaam deze hogere trilling over en het eigen zelfgenezende vermogen wordt in werking gezet. Hoe en waar dit in het lichaam dan ook nodig is.

 

Extra ondersteuning
Voeding, vitaminen en mineralen
Soms zijn kinderen gevoelig voor bepaalde voedingsstoffen. Hierbij kun je denken aan suiker, koemelk, granen of kleur-, geur- en smaakstoffen (de ‘E-nummers’). Om het immuunsysteem van je kind te versterken en in balans te houden, is een gezond voedingspatroon, eventueel aangevuld met vitaminen en mineralen, belangrijk.
Als Orthomoleculair Kindercoach geef advies op maat op het gebied van vitaminen, mineralen, voeding en allergieën.
Remedies (Bach Bloesem en De Groene Linde)
De remedies van Bach Bloesem en De Groene Linde brengen harmonie en evenwicht tot stand, waardoor je kind beter in zijn vel komt te zitten. De energie kan weer vrij stromen en de natuurlijke weerstand neem toe. Het lichaam kan op zijn eigen natuurlijke wijze genezing tot stand brengen.
Aromatherapie
Om het zelfgenezend vermogen van het lichaam extra te stimuleren, zet ik vaak aromatherapie in. Met aromatherapie worden essentiële oliën gebruikt ter bevordering van de gezondheid. De oliën zijn onder andere afkomstig van heilzame planten, bloemen en kruiden. Iedere olie heeft zijn eigen specifieke kwaliteit en ondersteunt zowel lichaam als geest. De oliën worden ingezet bij massage of (voet)bad of als wrijfolie of spray.

 

Als natuurgeneeskundig therapeut maak ik gebruik van de vijf natuurgerichte principes om zowel lichaam als geest in balans te brengen.