Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut werk ik holistisch. Ik ga ervan uit dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Ik kijk dan ook naar het grotere plaatje: ik richt me niet alleen op de klacht, maar kijk ook naar de oorsprong van de klacht. Waar is de klacht ontstaan en hoe komt je kind weer in balans?

Iedereen is uitgerust met een systeem dat ervoor zorgt dat opgelopen schade wordt gerepareerd: een wondje geneest, een gebroken bot groeit weer aan. Bij mijn behandelingen spreek ik de vijf natuurgerichte principes gezamenlijk aan en stimuleer ik het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Het betreft de volgende vijf natuurgerichte principes:

1. Energie
De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren en te herstellen. Bij een verstoorde energiehuishouding kunnen emotionele en/of fysieke klachten ontstaan. Door geblokkeerde energie weer in beweging te brengen, energetische gaten te dichten en/of energie aan te vullen, kan genezing plaatsvinden.

2. Prikkeloverdracht
Via de hersenen wordt er door overdracht van prikkels via het zenuwstelsel gecommuniceerd met de rest van het lichaam (organen en cellen). Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

3. Drainage
In deze hectische maatschappij worden lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen. Verontreiniging van lichaam en geest gaat ten koste van de energie en de prikkeloverdracht. Regelmatige reiniging van geestelijke en stoffelijke ballast, zorgt ervoor dat de energiehuishouding en prikkeloverdracht van je kind op orde zijn. Hierdoor kan het in balans blijven en kan genezing plaatsvinden.

4. Voeding
Gezonde voeding, zowel lichamelijk als geestelijk, is nodig voor herstel en opbouw van lichaam en geest. Bovendien kan er dan evenwicht ontstaan tussen prestatie en welzijn en is er ruimte voor genezing.

5. Psyche
Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar emoties en gedragspatronen te kijken. Wanneer je kind zich bewust is van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kan het deze denk- en gedragspatronen veranderen en kan genezing plaatsvinden.